Belföld

Budaházy “katonája” a hatalom veszélyeiről

Büszke tetteire - vallotta be levelében a Magyar Nemzetnek.

A hatalom veszélyes dolog, ha visszaélnek vele, nagyobb kárt okozhat, mint egy focilabdába rejtett robbanószerkezettel – írta a Magyar Nemzetnek a Hunnia Mozgalom egyik feltételezett katonája. A Budaházy-csoport ügyében gyanúsított S. József a lap kérdéseire levélben válaszolt, hiszen tavaly április óta terrorizmus és egyéb bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásban van.

A férfi úgy véli: a Budaházy-csoportról hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozó vádalkut köthetett, hiszen Benkő György a rendőrök előtt ismert volt, és a Magyarok Nyilai nevű csoportra kitűzött húszmilliós “vérdíjból” is profitálhatott. S. József a hanganyag 30 másodperces részletét ismeri, és azt – mint írta – “csupán egy besúgó mutogatja pénzért a sajtónak”. Szerinte a rendőrség vagy akár bármilyen más szerv is beszervezhette Benkőt.

A gyanúsított azt írta: egy dolgot bán, Benkőt. “Lelkiismeret-furdalásom van, mert a Benkő nevű besúgó lehetőséget kapott arra, hogy bajba sodorjon sok jó szándékú, hazaszerető, bátor embert” – fogalmazott a férfi, aki büszke arra, hogy az utóbbiakból álló nemzeti táborhoz tartozhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik