Belföld

Nagy Testvérek – mindenki figyelt mindenkit?

Ugyanaz a vád, ugyanaz a védekezés!

Az MSZP szerint provokáció a Magyar Nemzet Online-on megjelent videó, az nem más, mint a Fidesz kétségbeesett kísérlete arra, hogy próbálja elterelni a figyelmet tiltott adatbázisáról. A párt tagadja, hogy sokkal alaposabb adatbázisa lenne, mint amivel most a Fideszt vádolja.

A szocialisták szóvivője, ugyanazt mondta, mint a fideszes Szijjártó Péter: pártjának kizárólag legális adatbázisa van. Budai Bernadett megjegyezte: a videón szereplő férfi nem ismerős nekik, az vélhetően egy fideszes statiszta.

Előzőleg az Országos Választási Bizottság úgy döntött, feljelentést tesze a rendőrségen, mert több jogszabályt megsértett a Fidesz a választók adatainak gyűjtésével. Az MSZP az államfő megszólalását kérte, de Sólyom László a pártok adatkezelésével kapcsolatban az adatvédelmi biztostól várja a tények megállapítását.

A Fidesz az MSZP és a Jobbik hazugsághadjáratának minősítette a Kubatov-ügyet. Tegnap egyébként újabb hangfelvétel került fel a YouTube videomegosztóra, amelyet szintén Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonítanak.

A beszélő – a videó feliratozása szerint Kubatov Gábor – feltehetően a pécsi választásokról elmondja: “volt olyan párt, aki összeszedte például Szili Katalin szórólapját, és beszórta a postaládákba vasárnap. Majd fölhívta az aktivistáját és a következő dolgot kérdezte: te, Jóska, nem mennél le megnézni a postaládákat, állítólag turkáltak (…). Jóska lement, és láss csodát, megtalálta a szórólapokat. Visszatelefonált, hogy itt van egy szórólap a postaládában, tele van a lépcsőház szórólappal, tegnap ürítettem ki, hát tegnap még nem volt ott. Jóska, akkor menj el, aztán jelentsd be a bizottságnak. És bejelentette. Ezekre a dolgokra kell törekedni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik