Belföld

Gyurcsány nekiment Sólyomnak

A hallgatás ára a fideszes kegyelemkenyér? - kérdezi a volt kormányfő.

Vajon morálisan legitim lesz a Fidesz a választások után? – teszi fel blogjában a vélhetően költőinek szánt kérdést Gyurcsány Ferenc, aki szerint nincs Kubatov-ügy, nem a pártigazgató magánakciójáról van szó, hanem az elnökség tudtával folytatólagosan elkövetett csalásról.

A volt miniszterelnök furcsállja, hogy Sólyom László, az alkotmányosság és a nemzet erkölcse felett őrködő, és ilyen ügyekben sokszor megszólaló köztársasági elnök most hallgat. Gyurcsány írásában emlékeztet az államfő 2006 őszén elmondott “drámai monológjára”, illetve azokra a súlyos ügyekre, amikor hallgatott.

Sólyom László azért marad csendben, mert abban bízik, hogy még egy ciklusban maradhat a Fidesz kegyelemkenyerén? – kérdi a politikus, aki szerint a következő napokban derül ki, mennyit érnek a sokat hangoztatott morális elvek, ha az elnöknek az ország érdekében, de a jobboldal és önmaga személyes érdekével szemben kell azokat képviselnie. Ez az ügy mostantól az Fideszről és a köztársasági elnökről is szól – zárja bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik