Belföld

Feljelentették a rendőrfőkapitányt

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tettek Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya ellen.

A névtelen feljelentő a Központi Nyomozó Főügyészséghez juttatta el a feljelentést, ami szerint szakmailag indokolatlan volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és az egyik polgárőr szövetség között létrejött szerződés, illetve hogy a polgárőrök a polgárőrség alapszabálya szerint nem is kaphattak volna pénzt a munkájukért – adta hírül a Magyar Televízió Híradója.

A Híradónak a főkapitány azt mondta: nem történt szabálytalanság és a feljelentést az ellene indult lejárató kampány részének tekinti. Az ügyészség keddig dönt arról, hogy indít-e nyomozást az ügyben.

A feljelentésben érintett szerződést a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökével kötötték 2008 nyarán. 2009. március közepéig ő havi nettó 38 ezer 815 forint megbízási díjat kapott havonta. 2009. március 16-a és az év vége közötti időben ezt 83 ezer 175 forintra emelték. A szerződést 2010-re nem hosszabbították meg.

A szövetség elnökének feladata a megbízás szerint a polgárőrség és a rendőrség közös akcióinak szervezése, lebonyolítása, a közös tevékenység értékelése, oktatás szervezése, bűnmegelőzési programok előkészítése, szervezése, lebonyolítása volt. Ezen felül napi szinten rendelkezésre kellett állnia a közös feladatok egyeztetése céljából. A BRFK azt is közli, hogy kétszeres kifizetés ugyanazon a jogcímen nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik