Belföld

Orbán Viktor: változást akar az ország

Orbán Viktor szerint soha ennyire egységesen nem akart még változást az ország.

A Fejér Megyei Hírlapnak adott interjúban Orbán Viktor rámutatott: le kell zárni az elmúlt nyolc évet, amely tönkretette Magyarországot. A korszak lezárásához pedig először “tiszta vizet kell önteni a pohárba”. “Tisztázni kell az ország valóságos helyzetét, mert ma a gazdasági adatok meghamisítása miatt lehetetlen a tisztánlátás” – mondta.

Hozzátette: ahhoz, hogy a múltat le lehessen zárni, meg kell tenni az elszámoltatáshoz szükséges lépéseket, “mert nem természeti katasztrófa tette tönkre Magyarországot”, hanem kormányzati döntések sorozata, azért pedig valakiknek viselniük kell a felelősséget”.

A további tennivalókat sorolva elmondta: hozzá kell kezdeni egy jelentős adócsökkentéshez, mert munkahelyekre van szükség, azt pedig másként nem lehet teremteni, mint adócsökkentéssel, a vállalkozásokat sújtó bürokrácia leépítésével, az adórendszer egyszerűsítésével.

Fontos feladatként említette Orbán Viktor a rend helyreállítását, s az államigazgatás olyan jellegű átalakítását, hogy rövidebb idő alatt jobb minőségű szolgáltatásokat nyújtson az embereknek.

A Fidesz elnöke végül arra buzdított, hogy a választópolgárok ne tekintsék lefutottnak a választást, menjenek el szavazni, mert az ország talpra állítása érdekében az első lépést az embereknek kell megtenniük április 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik