Belföld

Vizsgálják a parfüm-ügy magyar szálait

Belső vizsgálat indult a VPOP-nél, hogy kiderítsék volt-e valakinek köze a csempészéshez.

Belső vizsgálatot indítottak a vám- és pénzügyőrségnél, hogy kiderítsék, érintett-e valaki a szervezeten belül a Romániában kipattant nemzetközi parfüm- és cigarettacsempészet ügyében. Mivel a vizsgálat folyamatban van, ennél többet egyelőre nem közöl a VPOP.

A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Hivatal március 19-én vett őrizetbe Romániában tizennégy embert, akiket parfüm- és cigarettacsempészettel gyanúsítanak. Hamis papírokkal igazolták az áruk eredetét a vámhatóságnál, a csempészett termékeket ezután romániai és európai piacokon értékesítették. Összesen 12-en kerültek előzetes letartóztatásba, köztük két vámtisztviselő.

Az ügyészek kihallgatási jegyzőkönyve szerint a nemzetközi csempészhálózat vezetője, a török származású, holland állampolgárságú Vurgun Vedat azt állította: kapcsolatba lépett az egyik magyar miniszter vejével, akinek állítása szerint lehetősége van elérnie, hogy a csempészárut szállító kamionokat ne vessék alá vámvizsgálatnak. Vedat szerint azután keresték meg a férfit, hogy az egyik ilyen kamion lebukott a vámvizsgálaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik