Belföld

Nem ismeri Lendvai a titokzatos „F”-et

Az MSZP elnöke hazugságnak tart minden vele kapcsolatos állítást a BKV-ügyben és perelni fog.

Nem ismer F. betűvel kezdődő vezetéknevű embert, akit a BKV fizetett a GPS Capital-en keresztül, és nincs szennyese a BKV-botrányban – ezt mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke a TV2-nek.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában „emlékeztette” Lendvait a Regőczi Miklós volt BKV-s vezérigazgató-helyettes által említett, állítólagos ismerősére, akit Antal Attila, a közlekedési vállalat egykori vezetőjének kérésére kellett elhelyeznie a cégnél.

Lendvai szemenszedett hazugságnak nevezte a napilap írását, illetve Regőczi állításait, és közölte: perelni fog az ügyeben, „mint a huzat”. Hozzátette, hogy jelenleg jogászok vizsgálják ennek a lehetőségeit. A szocialista politikus leszögezte: tudomása szerint semmilyen ismerőse nem dolgozott vagy dolgozik a BKV-nál. Véleménye szerint, ha lenne is igazság az ügyben, azt minden bizonnyal Antal Attila már megemlítette volna a Magyar Nemzetnek adott korábbi interjújában.

Lendvai biztosan beperli Répássy Róbertet, a Fidesz frakcióvezető-helyettesét is, aki szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: bebizonyosodott, hogy „az MSZP és az SZDSZ iparszerűen lopta ki a pénzt a BKV-ből”.

Ajánlott link:

Regőczi szerint Lendvai is érintett (TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik