Belföld

Autós üldözés volt Kecskeméten

A részeg sofőr a belvárosban egy piroson is áthajtott, majd nekirohant egy másik autónak, akkor kapták el.

Negyedórás üldözés után fogtak el egy ittasan száguldozó, balesetet okozó autóst szerdán este Kecskemét belvárosában – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Két járőr igazoltatni próbálta egy személyautó vezetőjét szerdán este az 54-es főúton, Jakabszállás belterületén – tájékoztatott Mihályné Bornemisza Eleonóra -, a vezető azonban nem állt meg.

A járőrök üldözőbe vették, az autós negyed órán át menekült előlük. Eközben a megyeszékhely határában egy árokba is belecsúszott, de onnan még ki tudott tolatni, és folytatta ámokfutását – mondta el a sajtószóvivő. Kecskemét belvárosában tilos jelzésnél próbált áthajtani, de egy másik járműnek ütközött, és az autója többször megpördült.
A baleset következtében könnyebb sérüléseket szenvedő férfi gyalog menekült tovább, de az akcióba bekapcsolódó rendőrök elfogták. Előállították és vérvételre vitték, miután az elsődleges vizsgálatok szerint a Páhiba való fiatalember ittasan vezetett. Eljárást indítottak ellene, és jelenleg is vizsgálják az eset körülményeit – mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik