Belföld

Kiszakították egy ékszerbolt páncélszekrényét

Kiszakítottak a helyéről egy ékszerbolti páncélszekrényt Tatabányán, az öttagú bandát Fejér és Komárom-Esztergom megyei rendőrök, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói elfogták.

A társaság kedd éjszaka, Székesfehérváron tűnt fel a közbiztonsági háló program keretében nagyobb létszámmal szolgálatot teljesítő Fejér megyei rendőröknek – mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A városban gyanúsan mozgó, majd nagy sebességgel Tatabánya felé elhajtó kocsit követni kezdték, közben felvették a kapcsolatot a Komárom-Esztergom megyei rendőrökkel, valamint az NNI-vel is – tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Mint kiderült, az autóban ülők Tatabányára mentek, a Köztársaság úton levő óra-ékszerüzlet bejárati ajtaját befeszítették, kötelet erősítettek az üzlet páncélszekrényére, s azt az autó segítségével kitépték a helyéből.

A rendőrök és a NNI nyomozói akkor értek a helyszínre, amikor a páncélszekrényt tették volna fel a kocsira, s elfogták a banda tagjait, négy férfit és egy nőt. Mindegyiküknél házkutatást tartottak, azok során lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket, valamint az autót is, amelyben egy gyorsvágó is volt.

A Fejér megyei nyomozók dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérletével gyanúsították meg a 37 éves zalaegerszegi, a 24 éves siófoki, valamint a 39 és 30 éves balatonszabadi férfiakat, illetve az utóbbiak 33 éves lánytestvérét.

Vizsgálják, hogy a mostani bűnügy összefüggésbe hozható-e az ország különböző részein korábban elkövetett hasonló bűncselekményekkel, valamint azt is, hogy a társaság által használt értékes kocsi, s annak rendszáma honnan származik. Az elkövetőket – akiknek többsége büntetett előéletű – bűnügyi őrizetbe vették, s kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik