Belföld

Demszky szerint Regőczi hazudik

A főpolgármester jogi lépéseket tesz a BKV volt vezérigazgató-helyettese ellen.

Demszky Gábor közleményében azt írja: Regőczi Miklóst a BKV ügyeivel összefüggő nyomozás gyanúsítottjaként “igazmondási kötelezettség nem terheli”, védekezése érdekében akár valótlanságot is állíthat. A főpolgármester szerint “ez történt most is”.

Közleményében Demszky Gábor leszögezi: nem voltak lobbistái a BKV-nál, így sem rajtuk keresztül, sem személyesen nem fogalmazott meg kérést vagy kívánságot Regőczi Miklós felé. Leszögezte: sem Regőczi Miklóst, sem Antal Attila vezérigazgatót nem kérte, hogy kössenek szerződést a Sawyer Miller Group tanácsadó céggel.

Demszky Gábor azt írja: a BKV több vezetőjének jelenlétében csak annyit mondott a céggel kapcsolatban, hogy elégedett a munkájukkal, amit a BKV kommunikációs tevékenységéről nem tud elmondani. A közlemény arra is kitér, hogy a Sawyer Miller Group a 4-es metró tájékoztatási feladatait nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el 2005-ben, a legolcsóbb ajánlatot adva.

A főpolgármester szerint Regőczi Miklós megtévesztő szándékát példázza az a valótlan állítása is, hogy a 4-es metró Rákóczi téri állomását egy nem létező lakossági tiltakozás miatt át kellett volna terveztetni. Mint írja a kiválasztott technológia valóban költségesebb, mint a fák kivágásával járó, felszínről történő építkezés, de utóbbira engedélyt sem kapott volna a beruházó.

Ajánlott link:

Regőczi leráántja a leplet (FN.hu)
Demszky bírósághoz fordult BKV-ügyben (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik