Belföld

A kémgépek miatt repül az igazgató?

Az NKH négy munkatársa ellen fegyelmi indult - közölte a szakminiszter.

A közlekedési miniszter közölte: az izraeli gépek berepülése miatt a Nemzeti Közlekedési Hatóság négy munkatársa ellen fegyelmi eljárás indult, a légügyi osztály igazgatóját pedig felfüggesztették állásából.

Hónig Péter az MR1-Kossuth Rádióban megismételte: a hatóságnál nem tartották be a szabályokat, az engedély kiadása előtt nem kérték a polgári és a katonai titkosszolgálatok jóváhagyását.

Tegnap a parlamenti szakbizottság előtt Vágó József, a Légiközlekedési Igazgatóság vezetője ezt azzal magyarázta, hogy a vonatkozó rendelet betarthatatlan, a szabályozás megszületése óta, vagyis hat éve azt nem is tartják be.

A bizottsági ülés után a testület fideszes elnöke bejelentette: kezdeményezik Bajnai Gordonnál, hogy a kormányfő azonnali hatállyal mentse fel a NKH teljes vezetőségét és mérlegelje a közlekedési és a honvédelmi tárcák felelősségét. Lázár János a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésének összehívását is kérte a miniszterelnöktől, a Jobbik európai parlamenti képviselője, Morvai Krisztina pedig közölte: feljelentést tesz az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik