Belföld

A Jobbik szerint a Fidesz segítségével csalhatott a MIÉP

A Jobbik Heves megyei elnöke szerint a Jobbik gyengítését célozza az az akció, amelynek keretében a MIÉP szabálytalan ajánlószelvényeket adott le Füzesabonyban – jelentette be Mirkóczki Ádám, a párt Heves megyei elnöke, a füzesabonyi körzet egyéni képviselőjelöltje Egerben.

Felmerül a gyanú, hogy a Fidesz juttatott át ajánlószelvényeket a MIÉP részére a szavazatok megosztása érdekében. A választás rendjének megsértése miatt Pápai Ákos, a füzesabonyi helyi választási bizottság vezetője feljelentést tett a rendőrségen. Erre azt követően került sor, hogy a füzesabonyi választókerületi választási bizottság nem vette nyilvántartásba a MIÉP országgyűlési képviselőjelöltjét, mivel több esetben is szabálytalanságok gyanúja vetődött fel.

Közlése szerint felmerült annak az alapos gyanúja, méghozzá száznál is több esetben, hogy az ajánló személy vélelmezhetően nem az ajánlószelvényen szereplő jelöltet, illetve jelölő szervezetet kívánta ajánlani.

A választókerületi választási bizottság megállapította azt is, hogy több leadott szelvényen azonos kézírással szerepelt az aláírás.

A Heves megyei 6-os számú, füzesabonyi választókerületben működő országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (OEVB) határozata szerint mindezek miatt nem vették nyilvántartásba Sipos Brigittát, akit a Magyar Igazság és Élet Pártja kívánt indítani a parlamenti választásokon. A jelölt egyébként 795 ajánlószelvényt adott le.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta, hogy számos a MIÉP nevében leadott szelvényen helyi fideszes politikusok, illetve családtagjaik aláírása szerepelt. Ugyanakkor a gyanú szerint hamis szelvényeket is leadtak – fűzte hozzá.

A rendőrség egyébként 179 ajánlószelvényt foglalt le. Ennek kapcsán arra kérik a hatóságot, hogy minél gyorsabban vizsgálják ki a történteket – mondta a Jobbik megyei elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik