Belföld

A Jobbik két listás helyre számít Somogyban

A Jobbik két listás helyre és egyéni győzelemre is számít az áprilisi országgyűlési választáson Somogy megyében.

Somogy megyében mind a hat választókerületben indított egyéni jelöltet a Jobbik, így területi listát is állított. Pősze Lajos listavezető legfontosabb feladatának a földkérdés megoldását tartja, aki szerint pártja – ha másként nem megy – végső esetben az uniós tagságról is lemondana a magyar föld védelmében.

Pősze Lajos, a 15 nevet tartalmazó megyei lista vezetője keddi kaposvári sajtótájékoztatóján a Jobbik várakozásairól szólva azt is mondta: a szavazatok 25-30 százalékával számolnak.

Pősze Lajos – aki a párt árnyékkormányában a kancelláriaminiszteri posztot kapta – úgy vélte, “a lehető legjobb megoldásként” került a somogyi lista élére, mivel megfelelő lobbierővel rendelkezik. “Remélhetőleg tudok tenni a megyéért” – ígérte, egyúttal azonban elismerte, korábban nem volt kapcsolata Somoggyal.

Pősze Lajos elméleti matematikus, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szakmapolitikai igazgatója. Budapesten a XIX. kerületben egyéni jelöltként is indul. 1987-ben csatlakozott a “lakitelekiekhez”, majd az 1990-es választásokon az MDF kampányfőnöke volt, később pedig a Szerencsejáték Rt. elnök-vezérigazgatója. Évek óta tanácsadója a Jobbiknak, hivatalosan 2009-ben csatlakozott a mozgalomhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik