Belföld

Budaházy börtönben marad

Nincs 750 érvényes ajánlószelvénye, így nem indulhat független jelöltként a parlamenti választásokon Budaházy György, aki terrorizmus elkövetésének gyanújával van börtönben. Ez azt jelenti, hogy a Magyarok Nyilaival is összefüggésbe hozott férfi a börtönben marad - tudta meg az fn.hu.

Független jelöltként indult volna a választásokon az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György annak érdekében, hogy mentelmi jogot kapjon. Mivel még nincs ellene ítélet, joga lett volna megméretni magát.

Budaházy számára február elején kezdték el gyűjteni a kopogtatócédulákat az újbudai 17. egyéni választókerületben. A gyűjtéshez hamarosan csatlakozott a Jobbik is. A párt egyébként ugyanebben a választókörzetben indítja alelnökét, Novák Elődöt. Miután a Jobbik jelöltjének összegyűlt a szükséges 750 ajánlószelvény, az aktivisták, sőt Morvai Krisztina is részt vett a Budaházy György számára leadott, nevére kiállított cédulák gyűjtésében.

Az ajánlószelvényeket a jelölt képviselője időben leadta, de vasárnap a területileg illetékes választási bizottság nem vette nyilvántartásba Budaházyt, mert nem volt meg a 750 érvényes ajánlása. Újbuda jegyzője az fn.hu-nak megerősítette: 831 szelvényt adott le, amiből 640-et fogadtak el. Budaházy Györgynek három napja van, hogy a döntés ellen fellebbezzen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik