Belföld

Hagyó nem lesz “biodíszlet”, mégsem áll a bizottság elé

A volt főpolgármester-helyettes ártatlannak tartja magát, áll minden független vizsgálat elé.

Hagyó Miklós levélben értesítette a bizottság elnökét döntéséről. Mint írta, az eljárásban nem kíván “biodíszletként” szerepelni. A bizottság elnöke tegnap olyan nyilatkozatot adott a Duna tévének, amely “megrendítette a bizottság eljárásának tárgyilagosságába vetett hitét” – írta.

A volt főpolgármester-helyettes számára a felvétellel vált világossá, hogy György István nem a bizonyítékokból akar következtetni a tényekre, hanem a már kész, elmarasztaló ítéletét kívánja egyebek között az ő meghallgatásával legitimálni.

A korábban, a bizottság elnöke által feltett 23 írásbeli kérdést péntekig írásban megválaszolja és azt valamennyi tag és a sajtó részére megküldi – írta Hagyó, aki megerősítette, semmilyen bűncselekményt nem követett és áll valamennyi valóban független vizsgálat elé.

A Fidesz fővárosi frakcióvezető-helyettese, a bizottság elnöke tegnap a Duna tévében azt mondta: a BKV-botrány egy a kormánytól induló és a közüzemi cégek vezetőségéig, menedzsmentjéig elérő működési modell, amelynek célja a szervezett pénzkimentés.

Balogh Zsolt, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatója interjújára hivatkozva György István azt mondta, Hagyó Miklós neve el is hangzott akkor, amikor a pénzosztásról beszéltek. Ha mindez beigazolódik, akkor az elmúlt 20 évben súlyos tízmilliárdok tűnhettek így el az adófizetők pénzéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik