Belföld

Mesterházy: jó, hogy most derülnek ki a korrupciós ügyek

Az MSZP kormányfő-jelöltje szerint pozitívum, hogy az igazságszolgáltatás függetlenül tud nyomozni a kormányzó erőktől.

Azért foglalkozott többet Orbán Viktorral, mint a baloldal programjával március 15-ei beszédében Mesterházy Attila, mert arról kellett beszélnie, hogy a Jobbik és a Fidesz képviseletében mi fenyegeti Magyarországon a demokráciát – nyilatkozta az MSZP miniszterelnök-jelöltje a TV2-nek.

Mesterházy szerint akkor válnának hitelessé Orbán Viktor tegnapi szavai, amelyekkel arra kérte szimpatizánsait, hogy csak és kizárólag a Fideszre szavazzanak, ha a jobboldali párt teljes mértékben elhatárolódna a radikális Jobbiktól, és felmondaná az együttműködést abban a csaknem 80 önkormányzatban, ahol létezik ilyen megállapodás.

A korrupcióról tett hétfői kijelentéseiről a kormányfő-jelölt azt mondta: szerinte pozitívum, hogy az igazságszolgáltatás a kormányzó párttól függetlenül tudja teljesíteni nyomozati tevékenységét, mert a Fidesz-kormány idején például nem derült fény ilyen ügyekre, holott – állítása szerint – biztosan léteztek. Mesterházy úgy véli, hogy a média az MSZP-hez közeli botrányokról tudósít többet, pedig több tucat fideszes politikus ellen is folyik eljárás. Hozzátette: nem az a lényeg, hogy melyik párthoz köthetők az ilyen ügyek, hanem, hogy létezik a jelenség. Az MSZP már több jogszabály-javaslatot is benyújtott, hogy visszaszorítsák, de összefogás kellene, hogy még az írmagját is kigyomláljuk a korrupciónak – mondta a szocialista politikus.

Mesterházy szerint nem ellene irányul a Demokratikus Charta lépése, hogy Gyurcsány Ferencet, nem pedig őt kérték fel következő rendezvényükhöz évértékelésre. Fontos, hogy minden MSZP-s politikus részt vegyen abban a munkában, ami a szavaztok vonzását jelenti – jelentette ki a szocialista miniszterelnök-jelölt.

Ajánlott link:

“Orbán Viktor kérjen bocsánatot!” (TV2)
Csak szavakkal ütöttek 15-én (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik