Belföld

Kövér szerint jó pályán halad a Fidesz

A választmányi elnök azt mondja, addig nem lehet Orbán-Mesterházy vita, amíg az MSZP bocsánatot nem kér az elmúlt 8 évért.

A Fidesz jó pályán van, hiszen mind a két, rajta kívül parlamentbe jutási eséllyel rendelkező párt – az MSZP és a Jobbik is -, már szinte ellenzékből támadja – mondta Kövér László kedden reggel a TV2-nek.

A Fidesz választmányi elnöke szerint a szocialistákat el kell számoltatni az elmúlt nyolc évvel, mert a kormányzásuk alatt olyan visszaélések történtek, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A többi közt megemlítette, hogy az Gyurcsány-kormány 2006-ban manipulálta a választásokat, majd október 23-án a rendőrség a Fidesz-rendezvényén résztvevő békés megemlékezőkre támadt. A politikus szerint addig nem lehet Orbán-Mesterházy vita, amíg a szocialisták bocsánatot nem kérnek ezekért a tettekért.

A Jobbik kapcsán elmondta: sajnálják, hogy a radikális pártnak esélye van átlépni a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Egyébként próbálják rávenni a jobbikos szavazókat: inkább a Fideszre voksoljanak; dühből ugyanis nem, viszont megfontoltan érdemes szavazni, ha a jövőnkről van szó – érvelt Kövér.

Kormányzati elképzeléseikről a választmányi elnök elmondta, hogy koncentrált irányítást szeretnének megvalósítani, minél kevesebb minisztériummal, személyi kérdésekben viszont csak Orbán Viktor miniszterelnök-jelölti pozíciójának tényét tudta megerősíteni. A kormányzást leltározással kezdenék, hogy felderítsék a költségvetés valódi helyzetét, ami tele van trükkök százaival – fogalmazott Kövér László.

Arra a kérdésre, hogy levágatja-e a haját a választásokat követően, ha kormányváltás lesz, igenlő választ adott.

“Már csak 27 nap van hátra, ideje csomagolni” (TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik