Belföld

Hagyó feljelentette Balogh Zsoltot

A volt főpolgármester-helyettes holnap bizottság elé áll.

Hagyó Miklós a “becsülete csorbítását célzó hamis állításokra adott” válasznak nevezte, hogy feljelentette a BKV korábbi megbízott vezérigazgatóját. Szerinte Balogh Zsolt ellen négy különböző jogi eljárást is indíthatott volna.

A volt főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzetnek és a HírTV-nek adott Balogh-interjú állításait valótlannak minősítette. Mint mondta: hamis vád miatt azért nem tud eljárást kezdeményezni, mert nem áll rendelkezésére a vádaskodó valótlan állításait tartalmazó nyomozati vallomás.

Hagyó Miklós közölte: amint ez a kezében lesz, nyomban megteszi a feljelentést. A sajtó-helyreigazítási eljárás szerinte az ügy és az őt ért “alaptalan vádaskodás” fajsúlyához képest nem kellő súlyú jogi eszköz, a személyiségi jogi keresetről később dönt.

A volt főpolgármester-helyettes igennel felelt az MTI kérdésére, hogy holnap részt vesz-e a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság ülésén. Ennek kapcsán azt mondta: a testület elnökétől 23 írásos kérdést kapott előre, ezekre a helyszínen válaszolni fog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik