Belföld

Ellentüntetők fütyülték ki Demszkyt

A főpolgármester Március 15. téren tartott beszédét bekiabálásokkal és nokiás dobozokkal várták.

Demszky Gábor szerint idén március 15-e üzenete az, hogy az 1989-es forradalmat és köztársaságot meg kell védeni a Jobbiktól, amely uszít a parlamentáris jogállam, a társadalmi nyugalom, a romák, zsidók és másként gondolkodók ellen – mondta a főpolgármester ünnepi beszédében hétfőn a Március 15. téren Budapesten.

Demszky Gábor hozzátette: főpolgármesterként huszadik alkalommal beszél a 48-as forradalom ünnepén, és ez egyben az utolsó alkalom is, mert politikusként hamarosan elbúcsúzik a közélettől. A főpolgármester szerint választás előtt áll az ország, és beszédében arra kért mindenkit: menjenek el szavazni és voksoljanak a demokratikus pártokra. Demszky Gábor szerint minden mostani parlamenti párt és a parlamenten kívüliek többsége is demokratikus, ezért arra szólította fel a hallgatóságát, hogy szavazzanak ezekre a pártokra, mert csak így állíthatják meg “a köztársaság és a magyarság legnagyobb ellenfelének, a Jobbiknak az előretörését”.

A főpolgármester beszédét néhány tucat szimpatizáns és több száz ellentüntető hallgatta meg, utóbbiak folyamatos kiabálással és fütyüléssel próbálták megzavarni a szónoklatot. Az ellentüntetők egyebek mellett azt skandálták, hogy “fegyverbe” és “börtönbe”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik