Belföld

Közlekedés március 15-én

A rendezvények környékén már szombattól forgalomkorlátozások várhatók, a MÁV ünnepi menetrend szerint közlekedik.

Vasárnap estétől hétfő kora délutánig tilos lesz megállni a Nemzeti Múzeum környékén, estig pedig a Belváros több pontján, így a Kossuth téren és a környékbeli utcákban és a Lánchíd két hídfőjénél.

Szintén vasárnap estétől nem lehet majd megállni a Madách téren és a Bajcsy-Zsilinszky úton, ez utóbbit hétfőn le is zárják. Ugyancsak lezárnak hétfőn több útszakaszt a VIII. kerületben a Nemzeti Múzeum körül és a hétfő délelőtti órákban a Belvárosban az állami ünnepségekhez közeli utcákat, a Lánchidat és a Roosevelt teret is.

A Fővárosi Önkormányzat központi rendezvényének környékén, a Petőfi térhez közeli utcákban, az Erzsébet híd alatti parkolóban és a pesti rakparton már vasárnap estétől tilos lesz megállni, hétfőn pedig több útszakaszt le is zárnak a környéken.

Már szombat reggeltől nem állhatnak meg az autósok a Belvárosban a Városház utca egy szakaszán, a Kammermayer Károly téren, és a Gerlóczy utca egy szakaszán. Vasárnaptól hétfő estig itt lezárásokra is kell számítani.

Vasárnap déltől Budán is forgalomkorlátozásokat léptetnek életbe, hétfő késő estig tilos lesz megállni az I. kerületben az Attila úton az Alagút utca és a Szarvas tér között, a Dózsa György téren, a Váralja utca, a Krisztina körút és a Palota út egy-egy szakaszán. Itt is lezárásokra kell számítani.

TILOS MEGÁLLNI:
– szombaton 6 órától a Belvárosban a Városház utcában, a Gerlóczy utcában és a Kammermayer Károly téren hétfőn 21 óráig
– vasárnap déltől a DÓZSA GYÖRGY téren, az ATTILA úton (a Szarvas tér és az Alagút utca között), a KRISZTINA körúton, a VÁRALJA utcában, a PALOTA úton a Dózsa György tér és a Tábor utca között-hétfőn 22 óráig.
– vasárnap 20 órától:
– a KOSSUTH LAJOS tér környékén (Alkotmány utca, Balassi Bálint utca, Falk Miksa utca, Szalay utca, Vértanúk tere, Báthory utca),
– a NEMZETI MÚZEUM környékén (Múzeum körút, Múzeum utca, Puskin utca, Bródy Sándor utca)
– a PETŐFI téren és környékén, az APÁCZAI CSERE JÁNOS utcában a Régi posta utca és a Petőfi tér között, a PESTI BARNABÁS utcában az Apáczai Csere János utca és Galamb utca között,
– a PESTI ALSÓ rakparton és a SZÉCHENYI rakparton az Arany János utca és a Roosevelt tér között, valamint a Lánchíd északi parkolójában, a ROOSEVELT téren, az MTA parkolójában,
– a Batthyány örökmécses környékén (Báthory utca, Hold utca, Aulich utca)
– a BAJCSY-ZSILINSZKY úton az Andrássy út és a Podmaniczky utca között –
kedden hajnali 3 óráig.

LEZÁRJÁK:
– vasárnap 17 órától a VÁROSHÁZ utcát a Kossuth Lajos utca és a Szervita tér között, calamint a Gerlóczy utcát a Városház utca és a Semmelweiss utca között – hétfőn 22 óráig,
– vasárnap 22 órától az I., DÓZSA GYÖRGY teret, az ATTILA utat a Szarvas tér és az Alagút utca között, és a PALOTA utat a Dózsa György tér és a Tábor utca között – hétfőn 22 óráig,
– vasárnap éjféltől a LÁNCHÍDAT Pestről Budára, a JÓZSEF ATTILA utcát, a ROOSEVELT teret a József Attila utca és a Lánchíd között, az MTA parkolót, valamint a SZÉCHENYI FELSŐ rakpartot a Roosevelt tér és az Arany János utca között – hétfőn 22 óráig,
– hétfőn hajnali 3 órától a BAJCSY-ZSILINSZKY utat az Andrássy út és a Podmaniczky utca között kedden hajnali 2 óráig,
– hétfőn reggel 6 órától a KOSSUTH LAJOS tér környékét a táblákkal jelölt szakaszokon (Alkotmány utca, Balassi Bálint utca, Falk Miksa utca, Szalay utca, Vértanúk tere, Báthory utca) – 11 óráig, a LÁNCHÍDAT teljes szélességében és a ROOSEVELT teret körben – 22 óráig.
– hétfőn 8 – 13 óráig a NEMZETI MÚZEUM környékén a MÚZEUM körutat a Kálvin tér és az Astoria között, MÚZEUM utcát, a POLLACK MIHÁLY teret, a PUSKIN utcát és a BRÓDY SÁNDOR utcát a táblákkal jelölt szakaszokon.
– hétfőn 10 – 15 óráig a PETŐFI teret, a PESTI ALSÓ rakpartot a Havas utca és az Eötvös tér között, valamint az APÁCZAI CSERE JÁNOS utcát a Régi posta utca és a Petőfi tér között. Ezzel egyidőben kétirányú lesz az APÁCZAI CSERE JÁNOS utca a Roosevelt tér és a Régiposta utca között.

Ünnepi menetrendváltozás a MÁV-nál

Az ünnep miatt módosított menetrend szerint közlekednek majd a személyszállító vonatok – tájékoztatta a vasúttársaság az MTI-t.

A személyszállító vonatok vasárnap ünnepi, hétfőn vasárnapi menetrend szerint járnak. Keddtől újra a megszokott menetrend szerint közlekednek a szerelvények.

Az ünnep ideje alatt a MÁV-START Zrt. a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon – az igényekhez és a lehetőségekhez igazítva – a járatokat több vasúti kocsival indítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik