Belföld

460 millióval tartozik a Nokia-doboz megtöltője

Több mint 60 hitelező várja, hogy megkapja a pénzét a BKV-botrányban és egy rejtélyes pártfinanszírozási ügyben is érintett cégtől.

A BKV-ügyben tett feljelentés után újabb eljárás indulhat a C.C. Soft Kft. nevű, felszámolás alatt álló informatikai vállalkozás ellen – tudta meg az Origo. A cég hitelezői értekezletén ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy a befektetők nagy valószínűséggel egy fillért sem fognak látni a pénzükből, ami összesen csaknem félmilliárd forint.

A kft. tavaly novemberben vált ismertté, amikor az amúgy is rossz pénzügyi helyzetben lévő vállalatról kiderült: rejtélyes körülmények között jelentős adományt nyújtott a Magyarok Egymásért Szövetség nevű pártnak. Ennek elnöke Földesi-Szabó László egykori rendőr, akit jelenleg milliárdos sikkasztással vádolnak, ám bírósági ügye a választások végéig szünetel, mert indulási egyben mentelmi jogot szerzett magának Tolna megye egyik egyéni választókörzetében.

A C.C. Soft volt tulajdonosa, E. A. januárban egy négy éve működő, de honlappal és telefonszámmal nem rendelkező tanácsadói cég ügyvezetője lett. Régi vállalata nemrég a BKV-ügybe is belekeveredett. Balogh Zsolt, a BKV volt vezetője a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott korábban, hogy egy informatikai céggel áron felüli, 100 millió forintos szerződés megkötésére utasították. Állítása szerint Hagyó Miklóshoz közel álló körökből azt mondták neki, hogy ebből a pénzből 40 millió forint kenőpénzt fognak visszakapni.

Balogh ügyvédje később megerősítette, hogy a szóban forgó cég a C.C. Soft Kft. volt.

Ajánlott link:

Közel félmilliárdot keresnek a BKV-ügyben érintett párttámogatón (Origo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik