Belföld

Szekeres szerint Simicskó hazudik

A honvédelmi miniszter azt állítja, január 11-én értesült először a HM-ben történt vesztegetési ügyekről, és rögtön vizsgálatot indított.

Még a honvédelmi bizottság fideszes tagja is elismerően szólt arról a vizsgálatról, amelyet a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában és felügyelete alatt álló gazdasági társaság vesztegetés-gyanús ügyében indítottak – állítja Szekeres Imre.

A honvédelmi miniszter szerda reggel a TV2-nek azt mondta, a bizottsági meghallgatása után senki sem szólította fel lemondásra, sőt méltatták a határozott fellépést és azt, hogy rendfokozatra való tekintet nélkül minden érintettel szemben eljárást indítottak.

Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnöke korábban úgy nyilatkozott a hírTV-nek, hogy Szekeresnek mindenről tudnia kellett, ami a minisztériumban zajlik, így a korrupciós ügyekre is rá kellett, hogy lásson. A miniszter szerint viszont Simicskó hazudik.

A politikus azt állítja ő január 11-én értesült először a vesztegetési ügyről, miután az egyik cég jelentette, hogy csaknem másfél millió forintot kértek tőlük jogtalanul az egyik honvédségi beszerzés kapcsán. Szekeres szerint ezután indította meg a vizsgálatot a Katonai Biztonsági Hivatal.

Hozzátette, hogy az eset azért maradt sokáig rejtve előtte, mert a korrupciós ügyekben mindkét félnek az volt az érdeke, hogy elhallgassák az információkat.

A miniszter fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a botrány nincsen hatással a honvédség megítélésére.

Ajánlott link:

Miért nem mond le Szekeres Imre (TV2)
Simicskó: Szekeresnek mindenről tudnia kellett (hírTV)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik