Belföld

Ingyentelket kér az OMSZ

A kiírás szerint csak állami tulajdonú ingatlanra építhetnek, de az OMSZ-nek nincs forrása.

A fejlesztés egy 11,5 milliárd forintos, uniós projekt része lenne, amelynek célja a földi és a légi mentés infrastruktúrájának korszerűsítése. Szekszárdon, Pápán, Sármelléken, Debrecenben és Miskolcon építenének helikopter-bázist és 22 új mentőállomást országszerte.

Az OMSZ megkeresése meglepte Haag Évát, Szekszárd alpolgármesterét, aki a Tolnai Népújságnak azt mondta, Szekszárd három éve már szerződést kötött az akkori Légimentő Bázis Kht.-val egy önkormányzati terület ingyenes használatáról.

Ehhez képest új fejlemény, hogy az idén megjelent pályázat szerint a projekt kedvezményezettje nem az – időközben nonprofit kft.-vé alakult – társaság, hanem az OMSZ, valamint az is, hogy a bázis csak állami tulajdonú területen épülhet meg. A bázisnak a város ipari parkjában egy 3000 négyzetméteres területet jelöltek ki, amelynek értéke 15 millió forint. A mentőszolgálat optimális helyszínnek Szekszárdot tartaná, de megkeresésében azt írta, ha az ingatlan nem kapják meg térítésmentesen, akkor az uniós pályázat keretein belül nem látnak lehetőséget a bázis megépítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik