Belföld

Fidesz: a kormány hattyúdala a válság mélyítése

A Fidesz szerint a GDP alakulása, illetve a munkanélküliségi adatok is azt bizonyítják, hogy a kormány és gazdaságpolitikája csődöt mondott.

Erről Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján beszélt, ugyanis a tavalyi utolsó negyedévben 4 százalékkal csökkent a GDP az előző évhez képest és 11 százalék fölé emelkedett a munkanélküliség mértéke Magyarországon, ami egy újabb évtizedes negatív rekordnak számít.

“A mostani kormány hattyúdala a válság mélyítéséből áll, az utolsó hetek, hónapok is arról maradnak majd emlékezetesek, hogy az ország gazdasági állapotáról egyre riasztóbb adatok láttak, látnak napvilágot” – fogalmazott a politikus.

Kiemelte, hogy míg az európai országok többségében már javulás tapasztalható a gazdaságban, Magyarországon tovább tart a “drámai visszaesés”. Szerinte ez már nem magyarázható olyan “kommunikációs trükkökkel”, hogy világválság van.

Szijjártó a KSH-t is bírálta, mert úgy látja “elképesztő”, ahogy dolgoznak. “A hivatal ugyanis “kihozott” egy olyan grafikont, amelyen a tragikus gazdasági visszaesést növekedésként tudja láttatni. Sokáig gondolkodhattak a statisztikai hivatalban, míg egy ilyen teljesen abszurd koordináta-rendszert ki tudtak találni” – vélekedett.

“A kormány képtelen úrrá lenni a folyamatokon, a kabinet és a gazdaságpolitikája egyértelműen kudarcot vallott” – összegezte álláspontját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik