Belföld

Szanyi Tibor rendet vágna

A szocialista képviselő szerint bejegyzett közbeszerző cégekkel lehetne leküzdeni a korrupciót, amiben egyébként "jól elpancsol" a magyar.

Akkreditált közbeszerző cégek jelenthetnének akadályt a korrupcióban, olyanok, amelyek vagyonukkal és biztosítékkal felelnének a közbeszerzési pályázatok tisztaságáért – mondta Szanyi Tibor szocialista parlamenti képviselő kedden az IIR Magyarország GasCon 2010 című konferenciáján Budapesten.

A képviselő azt mondta, hogy így nem lenne egyetlen olyan kiírás sem, ahol a “legközelebbi haver” a nyertes.

“Magyarország korrupcióra hajlamos ország. A magyar történelmi fejlődés is úgy hozta, hogy mi ezt szeretjük, jól elpancsolunk benne” – mondta Szanyi Tibor.

Ha csak akkreditált közbeszerző cégek végezhetnének közbeszerzést, “nem lenne polgármester, aki akár csak egy ceruzaszállítási szerződést is át tudna vinni” jogszerűtlenül – hangsúlyozta a képviselő.

“Szűkebb körben vagyunk” – mondta a konferencián Szanyi Tibor -, “így elmondhatom, azokért a dolgokért, amiért egyik-másik képviselőnket lecsukták, a polgármesterek 89-90 százalékát börtönbe lehetne vinni”.

Szanyi Tibor kifejtette, hogy paradigmaváltást vár, és reméli, hogy a következő parlament hozzáfog. Szerinte a jelenlegi parlamentben sem erő, sem bátorság nem volt ahhoz – mondta -, hogy “nagy lendülettel rendet vágjunk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik