Belföld

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak Pécsett

Elrendelte a nyomozást a rendőrség a 3 milliárd forintos pécsi Expo Center-beruházás ügyében.

Az eljárás hűtlen kezelés gyanúja miatt indult – közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere múlt hét kedden jelentette be: feljelentést tesz a 2006-ban átadott, évek óta üresen álló vásárközpont építési körülményeit vizsgáló eseti önkormányzati bizottság jelentése alapján.

A grémium a napokban nyilvánosságra került dokumentumban megnevezte az elhibázottnak tartott beruházás lehetséges felelőseit és büntetőeljárások indítását javasolta.

“Nem bűnbakokat keresünk, hanem azokat a valódi felelősöket, akik sorozatos hibákat követtek el Pécs történetének egyik legszomorúbb beruházása során, milliárdos veszteséget okozva a pécsieknek és a városnak” – indokolta lépését Páva Zsolt, majd leszögezte: az ügynek, vagy az időzítésnek semmi köze a választási kampányhoz.

Bachman Zoltán szerint nevetséges, hogy egyesek azt állítják, miszerint a tervezés, illetve az építés terén nem jártak el gondosan, holott minden hatósági engedélyt megkapott az ingatlan.

Hangsúlyozta: a három éve üresen álló Expo Centert meg se próbálták használni. Véleménye szerint az eredetileg a pécsi ipari vásárra készült sátortetős építmény maximálisan megfelel a követelményeknek, a maga kategóriájában “világszám”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik