Belföld

Semjén: a nemzeti protekcionizmus a kiút

A nemzeti protekcionizmus, az adócsökkentés, és a hazai vállalkozások támogatása vezetheti ki az országot a gazdasági válságból - mondta a kereszténydemokrata elnök.

A neoliberális gazdaságpolitika helyett csak a nemzeti protekcionizmus, az adócsökkentés, és a hazai vállalkozások támogatása vezetheti ki az országot a gazdasági válságból – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke pénteken Mindszenten.

A gazdasági és szociális szükséghelyzet szélén tántorgó országot nem lehet neoliberális politikával kivezetni a válságból – mondta a politikus a mindszenti művelődési ház fehér és narancssárga léggömbökkel, szalagokkal feldíszített nagytermében, mintegy kétszáz érdeklődő előtt.

A megszorítások öngerjesztő folyamatként a fogyasztás és a foglalkoztatás további csökkenését eredményezik. A gazdasági növekedés beindításához adócsökkentésre, a lakosság megsarcolásának befejezésére, és a multinacionális cégek helyett a magyar vállalkozások támogatására van szükség – hangsúlyozta a pártelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik