Belföld

Az SZDSZ fővárosi elnökét is a BKV pénzelte?

A cég könyvvizsgálója szerint Boruzs Andrást is tényleges munkavégzés nélkül fizette a BKV.

A Fidesz azt kéri, hogy a Legfőbb Ügyészség vizsgálja meg, történt-e bűncselekmény Boruzs András, az SZDSZ fővárosi elnökének BKV-nál történő foglalkoztatásakor. Schneller Domonkos fővárosi képviselő közölte: egy nyilvánosságra került könyvvizsgálói jelentés szerint nem valószínű, hogy Boruzs András valóban végzett munkát, ugyanis nem rendeltek munkakört számára.

György István, a BKV vizsgálóbizottságának fideszes elnöke arról beszélt, hogy a testület március 17-én tart ismét ülést, ekkor hallgatják meg Hagyó Miklóst és ekkorra készül el első jelentéstervezetük is.

A BKV könyvvizsgálójának évközi jelentése – a Heti Válasz szerint – munkavégzés nélküli bérfelvétellel hozza összefüggésbe az SZDSZ fővárosi elnökét. Boruzs András jelenleg pártja legtöbb funkcióval rendelkező vezetője: budapesti elnök, országos pártigazgató és kampányfőnök és ő az MDF és liberálisok közös képviselőjelöltje Újpesten.

A Magyar Hírlap korábban már tudatta, hogy Buruzs a BKV-nál is állásban van (illetve volt), az azonban újdonság, hogy a közlekedési társaság könyvvizsgálója „a munkavégzés helyén fel nem lelhető (egykori) munkavállalóként” emlékezik meg az SZDSZ politikusáról.

A Heti Válasz szerint Boruzs egykori BKV-s alkalmazása ugyanúgy Mesterházy Ernőhöz köthető, mint az, hogy a liberális párt budapesti tisztújítása után a Mesterházy által „szemmel tartott” közműcégek tiszteletdíjas testületeiben megjelentek a győztesek. Az új elnök, Boruzs András például a Fővárosi Vízművek felügyelőbizottságába került, amelynek jelenleg is elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik