Belföld

Hisz a Jobbik megvádolt tagjának

Nem veszik ki a kampányból a Jobbik bicskei elnökét, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy lőszereket szerzett a Magyarok Nyilainak és jelen volt Hiller István házának megtámadásakor.

Nincs belső vizsgálat a Jobbiknál a bicskei elnökük ellen – közölték az fn.hu-val. Rihó Krisztiánt ugyanis azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy lőszereket szerzett a Magyarok Nyilainak, ráadásul Hiller István házának megtámadásakor is a helyszínen volt, biztosítva társát, aki rálőtt az ingatlanra.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az fn.hu-nak elmondta, a pártvezetés is csak a hírekből értesült, hogy ezekben az ügyekben érintett lehet egy jobbikos, ám Rihó a párt Fejér megyei elnökének tagadta, hogy részt vett volna a bűncselekményekben. Megkerestük Árgyelán Jánost a radikális párt Fejér megyei elnökét, aki nem akart nyilatkozni az ügyben.

A párt szóvivője ugyanakkor azt mondta, hogy a Jobbik elítéli a Magyarok Nyilainak tulajdonított cselekedeteket, de Rihót nem vonják ki a kampányból. „Ha a rendőrség nem helyezte előzetesbe, akkor nem ítélték veszélyesnek. A Jobbik megvárja a nyomozás lezárását” – tette hozzá Dúró.

A Magyar Nemzet adott hírt arról, hogy Rihó jelen lehetett a Hiller István háza elleni támadásnál. Ezt Benkő György százhalombattai vállalkozónak az ügy egyik gyanúsítottjával készült hangfelvételére hivatkozva jelentették ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik