Belföld

Helyszínt változtatott a Fidesz

Mégsem lesz egy időben és egymáshoz nagyon közel a Fidesz és az MSZP március 15-i rendezvénye a fővárosban, miután az ellenzéki párt bejelentette, hogy biztonsági okokból inkább Budán ünnepel.

Az eredeti forgatókönyv szerint csak méterek választották volna el egymástól a Fidesz és az MSZP híveit, mert a két nagy párt március 15-én szinte egy helyre szervezte a nagygyűlését. A szocialisták délután háromra a Pilvax közbe hívták a szimpatizánsokat, a Fidesz pedig az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez.

A Fidesz és az MSZP egyaránt kedden közölte a nyilvánossággal a március 15-re tervezett rendezvény időpontját, ám Budai Bernadett, az MSZP szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz a szocialistákat követően jelentette be saját rendezvényét, ezért szerinte, ha az időpont miatt bármilyen probléma lenne, okkal várhatnak el valamiféle előzékenységet a Fidesztől.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szerdán közölte, hogy a közelség miatt változtatnak. E szerint az I. kerületi Attila úton, a Dózsa György-szobornál és annak környékén lesz a Fidesz-KDNP kampánynyitó nagygyűlése és ünnepi megemlékezése.

A politikus a helyszínváltozással kapcsolatban újságíróknak indoklásképpen azt mondta: nem akarják kockáztatni a velük ünneplők nyugalmát, biztonságát.

Arra a kérdésre, hogy kaptak-e olyan információkat, amely szerint MSZP-sek, jobbikosok provokálnák a Fidesz-KDNP rendezvényét, Szijjártó Péter úgy válaszolt: elég végigtekinteni az elmúlt évek nemzeti ünnepeinek kronológiáját, krónikáját, valamint az MSZP és a Jobbik jelenlegi állapotát, hangulatát, nyilatkozatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik