Belföld

Itt a tavasz! – nyomában a tél

Hétfőn még kellemes tavaszi idő lesz, majd keddtől visszaesik a hőmérséklet, vasárnap ismét fagyni fog.

Hétfőn észak, északnyugat felől csökken a felhőzet, északon több, délen kevesebb napsütés valószínű. A hét első napján még szép, enyhe tavaszias idő várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 10 és 15 fok között alakul.

Keddtől azonban visszaesik a hőmérséklet, hűvösebbek lesznek az éjszakák és gyengül a nappali felmelegedés. A hét második napjától egyre gyakrabban megnövekszik a felhőzet és szerda kivételével valamennyi napon több alkalommal valószínű csapadék, kezdetben eső, zápor.

A hajnali órák hőmérséklete kedden 0 és 5 fok között várható, majd fagypont körül, és a jövő hét végére 0 és mínusz 5 fok között várható, vagyis majdnem mindenhol fagyni fog az országban vasárnapra. A napi maximum hőmérsékletek kedden 6 és 11 fok között várhatóak, majd ez egyre csökken, csütörtökön 2 és 7, majd 1 és 6 fok között alakul, miközben a szél gyakran lesz erős. A tavaszias idő tehát keddtől fokozatosan megszűnik, a hét második felében átmenetileg visszatér a tél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik