Belföld

Hetekig drága marad a benzin

A következő hetekben sem mérséklődnek az üzemanyagárak Magyarországon. Sőt az sem kizárt, hogy az autózási főszezonban, májustól újabb árugrás következik be - írta hétfői számában pontosan meg nem nevezett elemzőkre hivatkozva a Népszava.

A napilap közlése szerint a motorbenzin literenkénti átlagára 320-325 forint körüli, a gázolajé pedig 300 forinthoz közeli árszínvonalon marad.

A Népszava a pontosan meg nem nevezett kutatókra hivatkozva azt írta: nem zárják ki a szakemberek, hogy májusban árugrás következik be, amelynek következtében 330-340 körüli benzin és 310-315 körüli gázolajátlagárak alakulnak majd ki.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete ügyvezető főtitkára a lapnak azt nyilatkozta: negatívan befolyásolja a hazai jövedéki- és forgalmiadó-bevételek alakulását, hogy aki teheti, az év eleje óta külföldön tölti meg a hajtóanyagtartályait.

Mint mondta, a költségvetést idén akár 20-25 milliárd forinttal is megrövidítheti, ha a hazai közúti áruszállítók, illetve az országon áthajtó kamionosok a magas árak miatt továbbra is külföldön tankolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik