Belföld

A Jobbiknak dolgoznak a pécsi álfideszesek?

Üres, de aláírt ajánlószelvényekre vadásznak az álfideszesek, akik Pécsett is felbukkantak.

Illetéktelenek gyűjtenek választási ajánlószelvényeket a Fidesz nevében Pécsett – tájékoztatta Révész Mária, a Fidesz városi elnöke pénteken az MTI-t.

“Állampolgári bejelentések tucatjait kaptuk az elmúlt napokban arról, hogy magukat a Fidesz önkénteseinek kiadó illetéktelenek gyűjtenek kopogtatócédulát a Fidesz nevében. A legtöbb esetben sikerült beazonosítani a gyűjtőket, akikkel szemben minden esetben feljelentést teszünk a rendőrségen, mert bűncselekményt követtek el” – írta közleményében Révész Mária.

Tájékoztatása szerint a legtöbb bejelentés a baranyai megyeszékhely kertvárosi és belvárosi részéről érkezett. Révész Mária a legutóbbi visszaélésről azt írta: a Fidesz nevében egy férfi arra kért egy asszonyt, hogy ne töltse ki az ajánlószelvényt, elég, ha csak aláírja az üres cédulát. Néhány órával később a Fidesz önkéntes segítői keresték fel a nőt, ők azonban már fényképes igazolványt és hiteles, aláírt megbízólevelet mutattak fel. Az asszony ezután tett bejelentést, mert rájött, hogy becsapták. “Kiderült az is, hogy az illetéktelen kopogtatócédula-gyűjtő a Jobbik jelöltje számára akarta felhasználni az üres, kitöltetlen, de aláírt ajánlószelvényt” – áll a Fidesz városi elnökének közleményében. Németh Zsolt, a Jobbik baranyai és pécsi elnöke az MTI-nek azt mondta: nem a párthoz tartozó ajánlószelvény-gyűjtőről van szó. Hangsúlyozta, hogy az eset csak magánakció lehet, az illetőnek nem volt a gyűjtésre felhatalmazása. Mint hozzátette, megbízottjaik minden esetben jobbikos kitűzőt használnak.

A megyei rendőr-főkapitányság egyelőre nem tudott az MTI-nek felvilágosítást adni arról, hogy érkezett-e hozzájuk feljelentés az ügyben.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy “álfideszesek” gyűjtöttek ajánlószelvényt a főváros VIII. kerületében. A párt helyi szervezete később azt közölte, hogy hasonló esetek történtek Szombathelyen is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a fővárosi esetek kapcsán arról számolt be, hogy az ügyben “választás rendje elleni bűncselekmény” miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik