Belföld

Jól viselték a H1N1-et a gyerekek

Újra van tanítás a H1N1 miatt múlt kedden elsőként bezárt szederkényi általános iskolában. Reggel már csak 10-12 gyerek hiányzott, ez az igazgatónő szerint normálisnak mondható. A diákok örültek a kényszerszünetnek.

Hermann-né Rattinger Mária, az intézmény igazgatója az FN-nek elmondta, hogy az új influenza nem különösebben viselte meg a gyerekeket. Hasonló tünetekről számoltak be a gyerekek, mint a normál influenza esetén, egy-két napig magas lázra (talán egy kicsit magasabbra, mint a normál vírus esetén) és felső légúti megbetegedésekre panaszkodtak a gyerekek. Az igazgatónő nem tud arról, hogy a fertőzöttek közül bárkinél komoly szövődmény alakult volna ki.

„A gyerekek még örültek is a kényszerszünetnek, játékkal, pihenéssel töltötték a napokat az egészségesek” – mondta az intézményvezető. Persze a kimaradt napokat be kell pótolni, de az sem lesz probléma. Az iskola múlt kedden zárt be, miután kiderült, hogy 60 tanuló megfertőződött az új típusú influenzával, tehát hat napot kell találni erre a célra. Erről már készült is egy pótlási rend, amit megküldtek a település jegyzőjének. A terv szerint nem veszik igénybe a tanítás nélküli munkanapokat, illetve a téli és a tavaszi szünetből használnak fel egy-egy napot.

Újabb óvoda- vagy iskolabezárásról hallott? Látogatási tilalmat, vagy egyéb óvintézkedést rendeltek el a környékén? Ossza meg velünk az információt! Írjon nekünk: fn@sanomabp.hu

Csütörtök reggel az iskola 210 diákjából mindössze 10-12 gyerek hiányzott, ez ilyentájt teljesen normális mértékűnek tekinthető. Többről konkrétan is tudják, hogy nem a betegség miatt nem mentek ma iskolába.

Hermann-né Rattinger Mária elmondta azt is, hogy mindenkit beoltanak, akik nem estek át a betegségen. Eddig 30-an kaptak védőoltást, a többieket a napokban oltják be.

Verpeléten is kinyitották az általános iskolát csütörtökön, ahol az oktatást azt követően függesztették fel egy hete, hogy a 280 tanulóból 109-en hiányoztak. Mára mintegy 40 a hiányzók száma a Heves megyei településen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik