Belföld

14 éves magyar kislányt kényszerítettek prostitúcióra Olaszországban

Elrablói által prostitúcióra kényszerített magyar kislányt szabadított ki Vicenzában az olasz rendőrség.

A vicenzai hatóságok szombati beszámolója szerint a 14 éves kislányt Magyarországon rabolták el, s úgy kényszerítették fizetett szexre autós kliensekkel, hogy hamis okmányaiban 18 évesnek tüntették fel.

A magyar lánynak azonban néhány napja sikerült telefonon felhívnia anyját, aki mindezt jelezte a magyar rendőrségnek, s a vicenzai rendőrség Michele Marchese vezette járőrszolgálata végül az Interpoltól kapott értesítést.

A kislány annyit mondott el édesanyjának, hogy Vicenzában van, s egy nagy kék házban tartják, már hónapok óta prostitúcióra kényszerítik.

Az olasz rendőrök magyar kollégáiktól megkapták azt a telefonszámot, amelyről a leány anyját hívta, s Marco Peraro ügyész utasítására megfigyelés alá vették a mobilt. Hamarosan be is mérték a készüléket Treviso és Mestre között: a kislány megint az utcán találták . Bevitték a kapitányságra és kihallgatták. A magyar kislány – aki vasárnap tölti be a 15. életévét, s hamarosan újra találkozhat családjával – vallomása alapján beazonosították a vicenzai Creazzóban azt a villát ahol fogva tartották. A nyomozás még tart az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik