Belföld

Tölgyessy: a korrupció kezd intézményesülni

Az egyre gyakoribb korrupciós botrányok azt mutatják, hogy a kormány már nem tudja kezében tartani a dolgokat - mondta Tölgyessy Péter a Magyar Rádiónak. Az alkotmányjogász szerint a korrupció kultúrává vált Magyarországon, ez a jelenség pedig egyre inkább kelet felé tolja az országot.

A kormány szétesésének a jeleként értékelte Tölgyessy Péter, hogy szokatlanul sok botrányos úgy kerül napvilágra mostanában.

A 180 percnek az alkotmányjogász arról is beszélt, hogy a társadalom a mai napig fenntartja a szocializmusból örökölt egyenlőségeszmét, és máig nem sikerült világossá tenni, kinek mi jár pontosan.

Ezért aztán mindenki úgy érezheti, többet elvehet, és törvénytelenül is átlépheti a határokat – véli Tölgyessy, aki szerint erre a jelenségre nagyon jó példák a politikusi fizetések.

Az alapbérek itt máig rendkívül alacsonyak, a növekedésük is jóval elmarad az átlagbértől, de a társadalom elfogadja a mellékes képviselői jövedelmeket, a költségtérítéseket, az álláshalmozásokat, és a parlamentáris rendszert lassan a maga képére formázza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik