Belföld

700 millióárt adnak tanácsot a DBR Metrónak

A BKV DBR Metró Projekt Igazgatósága a 4-es metró kivitelezésével kapcsolatos műszaki és pénzügyi szaktanácsadásra 670 millió forintot költ; a pályázaton nyertes cégek többsége külföldi.

A nyílt közbeszerzéses eljárás eredménye szerint a cég geotechnikus szakértői feladatok ellátásával a német székhelyű Dr. Spang GmbH-t bízta meg, a szerződés értéke 50 millió forint.
Külföldi cég nyerte a szellőzési szakértésre kiírt tendert is, a zürichi székhelyű HBI Haerter AG végezheti el ezt a feladatot 80 millió forintért.

Az angol Matrics Consult Ltd. három szakértői feladatot is elnyert, összesen 360 millió forintért lát majd el a cég követelés- és kockázatkezelési, valamint projektütemezési szakértői feladatokat.

Két magyar cég nyert a BKV pályázatain; a Metro Consult Kft. 90 millió forintos összegért vállalt műszaki költségelemző szakértői munkákat, míg a Profil Pénzügyi Szolgáltatások Kft. pénzügyi szakértői feladatokat lát majd el, szintén 90 millió forintért.

A szerződéseket a pályázatok adatlapja szerint minden céggel három évre kötötték.

A BKV eredetileg 2 milliárd forint értékben kötött volna egyéb szaktanácsadásra pályázatokat, a jelenlegi eljárásban azonban több pályázaton – bár érkezett be ajánlat – nem hirdettek eredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik