Belföld

Simon: meg kell állapodni az MSZP-kongresszuson

Az MSZP hétvégi tisztújító kongresszusán politikai megállapodást kell kialakítani a következő hónapok kormányzati intézkedéseiről - mondta Simon Gábor, a szocialista párt országos választmányának elnöke csütörtökön az MTV Nap-kelte című műsorában.

A politikus szerint a kongresszus egyik tétje és tartalmi teendője, hogy a következő hónapokra felhatalmazást adjon a cselekvésre, azokra a kormányzati intézkedésekre, amelyek zömét már benyújtották, vagy éppen a napokban nyújtják be a parlamentnek.

Simon Gábor azt mondta, arra készül, hogy a kongresszus zárt ülésén érdemi politikai vita alakul ki, de arra is számít, hogy végül le tudják zárni ezt a vitát. Szerinte egy dolgot nem tehetnek, hogy úgy fejezik be a kongresszust, hogy nincs a következő hónapokra megfelelő politikai megállapodás arra, mit tegyenek, mi legyen az irány, és abban milyen intézkedések legyenek.

„Szeretném, ha ebben a kongresszus egyértelmű irányt jelölne ki a kormányzat és a parlamenti frakció számára” – fogalmazott.
Simon Gábor azt mondta, rendkívül sajnálja, hogy Tóth András volt titokügyi államtitkár kilépett az MSZP-ből, ugyanakkor jelezte, a politikus a parlamenti frakcióból nem lépett ki.
Sohasem szerencsés, ha egy családban a viták váláshoz vezetnek – jegyezte meg.
A csütörtöki Népszabadság írt arról, hogy Tóth András kilépett az MSZP-ből, mert nem értett egyet azzal, hogy nem őt indítják választókörzetében. A lap információi szerint Tóth és a dunakeszi, valamint a fóti szervezet között elmérgesedett viszony az oka annak, hogy a volt államtitkárt nem indítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik