Belföld

Cáfolja az indexet a BKV

A BKV szerint nem érnek össze a villamosok visszapillantói a Fővám téren - közölte a közlekedési társaság szóvivője, Kiricsi Karola az index.hu írását cáfolva.

Az index.hu azt írta, hogy a több mint négymilliárd forintból felújított Szabadság híd pesti hídfőjénél úgy építették át a Fővám téri villamosmegállót, hogy a szembejövő villamosok visszapillantó tükrei összeérnek, emiatt a járművezetőknek be kell hajtaniuk a hátsó tükröket.

Kiricsi Karola szerint két centiméter távolság van a villamosok visszapillantó tükrei között, de a forgalmi előírásoknak megfelelően szabályozni kellett a járművek forgalmát a híd előtt. Ez azt jelenti, hogy a szembejövő villamosoknak el kell engedniük egymást.

A szóvivő elmondta, hogy a főváros 16 pontján van olyan helyszín, ahol az útviszonyok vagy például a környező épületek elhelyezkedése miatt ilyen találkozási tilalom elrendelésére van szükség. A Fővám téri megálló esetében azt kellett mérlegelni, hogy megtartják-e a régi balesetveszélyes állomást, vagy középperonossá alakítják, és ott is elrendelik a találkozási tilalmat. Végül az utóbbi mellett döntöttek, mert így könnyebben megközelíthető a megálló, és a Szabadság hídra vezető út is kiszélesedett – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik