Belföld

Tánczos Gábor januárban szabadul

A Fővárosi Bíróság helyben hagyta a korábbi döntést, így január 20-án kiszabadulhat Tánczos Gábor – közölte a körmendi gyerekgyilkosság miatt jogerősen elítélt férfi ügyvédje.

A bíróság döntően a pszichológusi szakvéleményre alapozva hozta meg döntését, illetve úgy látta, hogy a társadalomba való visszailleszkedést elsősorban a civil társadalomban lehet optimálisan megtanulni – mondta Somos Zoltán.

Tánczos Gábor a Legfelsőbb Bíróság 2002 februárjában kihirdetett jogerős ítélete szerint 1998-ban Körmenden megölt egy 11 éves kislányt, és ezért 13 éves szabadságvesztés-büntetésre ítélték. Őrizetbe vétele, 1998 óta, kilenc évet töltött a büntetés-végrehajtásban, és ha nem kapott volna kedvezményt, 2011 áprilisában szabadulhatott volna.

A férfi 19 éves volt, amikor 1998-ban, az ügy gyanúsítottjaként előzetes letartóztatásba helyezték. A nyomozás során beismerte tettét, ám a bíróság előtt már következetesen tagadta.

A megyei bíróság 14 év fegyházra ítélte, ám ezt megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a Legfelsőbb Bíróság. A megismételt eljárásban született meg a 13 éves szabadságvesztést kimondó jogerős döntés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik