Belföld

Kemény fagyok jönnek

Hétfőn sok lesz a napsütés, csapadékra nem kell számítani, a hőmérséklet 0 fok között alakul. Kedd hajnalban -10 és -4, napközben 0 és 2 fok várható, marad a száraz, napos idő.

Hétfő délután napsütéses idő várható, csapadékra sehol sem kell számítani. A felhőzet késő délutántól a délnyugati területeken megnövekszik, az északias szél napközben gyenge marad. A hőmérséklet a napsütés ellenére sem emelkedik magasra: a legmagasabb érték 1 és -1 Celsius-fok között alakul írja az Időkép.hu.

Kedden a kora reggeli órákban többfelé számíthatunk pára- és ködfoltokra, melyek a délelőtti órákban mindenhol megszűnnek majd. Gyenge, illetve mérsékelt északkeleti irányú szél várható, a kora reggeli órákban -4 és -6 fok között alakul a hőmérséklet. Az északi területeken -10 Celsius-fok alatti értékek is előfordulhatnak. Kedd délután marad a száraz, napos, hideg idő. Gyenge, illetve mérsékelt északkeleti irányú szél várható, a hőmérséklet csúcsértéke 0 és 2 fok között alakul.

Hétfőn nem várható fronthatás, napközben sok napsütésben bízhatunk. Ezáltal nemcsak a kedélyállapotunk javulhat, hanem az immunrendszerünket is erősíthetjük. A fagyos idő hatására a cseppfertőzéssel terjedő megbetegedések esélye igen kicsi, viszont a nem megfelelő öltözködés hatására könnyen meghűlhetünk. A reggeli órákban országszerte síkosak, csúszósak lesznek az utak. Napközben továbbra is előfordulhatnak fagyos, csúszós útszakaszok, ugyanakkor a sok napsütés hatására egyes területeken olvadásra is készülhetünk, vizes, síkos útszakaszok váltják egymást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik