Belföld

Ábrahám Attila a népegészségügyi biztos

Ábrahám Attilát bízták meg a népegészségügyi programok koordinálásával, a miniszteri megbízott eddig az önkormányzati és területfejlesztési miniszter munkáját segítő sporttanácsadó testület vezetője volt.

Ábrahám Attila koordinálja majd a népegészségügyi programokat – közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

Elmondta, a megbízott hatáskörébe kerül a népegészségügy témaköréből minden olyan kérdés, amely kezdeményező megközelítést, az állam, illetve a lakosság fokozott közreműködését igényli. A miniszteri megbízott feladata a háttérintézményekkel, valamint a civil kezdeményezésekkel történő hatékony együttműködés is.

A miniszter szólt arról is, hogy az egészségügyi reform második pillére az életmód megváltozása, az egészségtudatos szemlélet erősítése annak érdekében, hogy kerüljük el a felesleges megbetegedéseket, s a magyar emberek, az uniós átlagnak megfelelően, 10 évvel kevesebbet legyenek betegek.

Horváth Ágnes rámutatott arra is, hogy az egészségügyi reform alapvető célja: a magyar emberek várható élettartama 6 évvel nőjön, s közelítse meg a jelenlegi uniós átlagot, ami 78 év. Ezt 15-20 év alatt lehet elérni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik