Belföld

Rituális öngyilkosságot követett el egy magyar pár Ibizán

Két magyar turista holttestére bukkant a spanyol rendőrség Ibiza szigetén pénteki sajtójelentések szerint.

Az első boncolási eredményekből arra lehet következtetni, hogy a 46 éves férfi megkötözte, többször megütötte, megszúrta, majd megfojtotta 29 éves feleségét. A holttestet ezt követően egy fa tövébe ültette az Es Cueiram barlang közelében, egy erdős területen. Egy nappal később a férfi felakasztotta magát ugyanarra a fára.

Az első vizsgálati eredmények arra utalnak, hogy a pár valószínűleg megállapodott egy misztikus, rituális öngyilkosság elkövetésében, mivel erre vonatkozó információkat találtak egy pendrive-on a pár San Antonio-beli szállodaszobájában, ahol május óta tartózkodtak. A kettős öngyilkosságra utal az a július 22-i keltezésű levél is, amelyben a házaspár egy családtagot nevez meg örököséül arra az esetre, ha történne velük valami nyaralásuk során. Mindamellett az erőszakra utaló nyomok a nő testén arra engednek következtetni, hogy a férfinak kényszerítenie kellett társát a rituális öngyilkosság elkövetésére.

A két holttestet szerda délelőtt találta meg egy svájci turista, aki az erdőben sétált. Nem sokkal később megkezdődött az ügy kivizsgálása.

Sándor István barcelonai konzul az MTI-nek megerősítette, hogy a spanyol rendőrség két magyar – egy férfi és egy nő – holttestét találta meg Ibizán. Hozzátette, hogy a rendőrség szerdán telefonon értesítette a külképviseletet, de részletekről még nem számoltak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik