Belföld

Új elnöke lett az SZDSZ ifjúsági szervezetének

Léderer Andrást választotta elnökké az SZDSZ ifjúsági szervezete szombati küldöttgyűlésén - jelentette be John Emese, az Új Generáció (ÚG) leköszönő elnöke.

Léderer András 43, Petrányi Barna 30 szavazatot kapott a választáson. John Emese elmondta: az idén hétéves szervezetben most először fordult elő, hogy többen indultak az elnöki posztért. Az ÚG két alelnöke Takács Flóra és Földiák János lettek, és megválasztották az elnökségi tagokat is – fűzte hozzá.

Léderer András, aki korábban alelnöke volt a szervezetnek, hangsúlyozta: határozott, kicsit provokatív, idealista szervezetet kívánnak vezetni a következő két évben, a feladatok közül kiemelte, hogy a fiatalokkal minél szélesebb körben kívánják megismertetni és erősíteni a liberalizmust és az SZDSZ-t. Emellett céljuk, hogy kezdeményezésükre minél több javaslat épüljön be az SZDSZ programjába, illetve kerüljön az Országgyűlés elé – mondta. Hozzátette: elsősorban emberjogi kérdésekben fognak megszólalni. Mint mondta, a jövőben is katalizátorként kívánnak működni a politikai ifjúsági szervezetek együttműködésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik