Belföld

A Fidesz fáklyás felvonulást szervez november 4-ére

A Fidesz fáklyás felvonulás tart november 4-én Budapesten az október 23-i "brutális rendőrtámadás áldozataiért" – jelentette be Szijjártó Péter szóvivő, aki arra kérte a rendőrséget, hogy maradjanak a laktanyáikban.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője kedd délelőtti sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az emberi jogok tiszteletben tartásáért és a szabadságért szerveznek “szolidaritási menetet” a Terror Házától az Astoriáig.

A politikus közölte: a rendezvényt bejelentették a hatóságoknál, ugyanakkor tisztelettel arra szólítják fel a rendőröket, hogy viperáikkal, gumilövedékeikkel, könnygázgránátjaikkal együtt maradjanak laktanyáikban, hogy ne ismétlődjenek meg az október 23-án történtek.

Szijjártó Péter a provokátorokat arra kérte, hogy maradjanak otthon, ne zavarják meg a megemlékezést. Mint mondta a felvonuláson, amelyen a Fidesz vezető politikusai és országgyűlési képviselői is részt vesznek, nem hangzik el beszéd, az embereket pedig arra kérik, hogy zászlókat és transzparenseket ne, viszont mécsest, gyertyát, vagy fáklyát hozzanak magukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik