Belföld

Fidesz: kérjen bocsánatot a tatabányai MSZP

Bencsik János, a település fideszes polgármestere a közgyűlési együttműködés küszöbfeltételének nevezte, hogy a szocialisták az önkormányzati választási kampányban tett hazug állításaik miatt kérjenek bocsánatot a város lakosságától.

Tovább mélyült a társadalmi megosztottság, melyet az váltott ki, hogy a megyeszékhelyen is megjelent a szocialisták hazugság-kommandója – közölte Bencsik keddi sajtótájékoztatóján. A polgármester szerint ugyanis az MSZP-s jelölt, Lukács Zoltán a politikai hatalom megszerzésének vágyától vezérelve hazudott és nagy nyilvánosság előtt megrágalmazta a város hivatalban lévő vezetőjét, ezért bocsánatot kell kérnie.

Bencsik példáként hozta fel, hogy a Tatabányai Napló című kiadványukban, közvetlenül a választások előtt valótlanul azt állították, hogy a parlamentben nem szavazta meg azt az ötpárti nyilatkozatot, amely elítéli az erőszakos véleménynyilvánítás minden formáját.

Az eredményes közgyűlési együttműködés előfeltétele Lukács Zoltán és a Magyar Szocialista Párt bocsánatkérése – jelentette ki a fideszes politikus. Hozzátette: amennyiben erre sor kerül, úgy napokon belül megkezdődhetnek az egyeztetések a közgyűlési munkaszervezetek felállításáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik