Belföld

Fidesz: Demszkyvel Gyurcsány is bukna

A Fidesz szerint Demszky Gábor főpolgármester bukása Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bukását is jelenti – mondta Pokorni Zoltán.

A fideszes politikus ezért arra szólította fel hétfői sajtótájékoztatóján a fővárosiakat, hogy az önkormányzati választásokon mondjanak nemet a jelenlegi főpolgármesterre.

A fideszes politikus szerint Demszky Gábor bukása „kiütéses” győzelem lenne, de ha a főpolgármester mégis nyerne a választásokon, akkor is meglenne a „pontozásos” győzelem a megyei listákra és a megyei jogú városok listáira leadott szavazatok összesítésével.

Pokorni Zoltán szerint Demszky Gábor és Gyurcsány Ferenc együtt hazudtak a budapestieknek, hiszen amikor márciusban aláírták a főváros fejlesztéséről szóló szerződést, már pontosan tudták, hogy a gazdaság helyzete, a költségvetés állapota nem alapozza meg az abban foglalt ígéreteket. Azóta kiderült, hogy átalakították a 4-es metró finanszírozásának pénzügyi hátterét, illetve, hogy az útfelújításhoz és karbantartáshoz szükséges pénz fele sincs meg – tette hozzá a politikus.

Mint mondta, emellett nyilvánvaló az is, hogy a főváros felélte vagyonát, és több milliárdos adósságot halmozott fel.

Pokorni Zoltán kérdésre válaszolva azt mondta: az önkormányzati választásokig hátralévő időben nem terveznek sem Budapesten, sem országosan rendezvényt, akciókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik