Belföld

Szájer: Gyurcsány ne hazudjon külföldön

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólította a miniszterelnököt, hogy hagyja abba a hazudozást külföldön, ne próbálja belpolitikai célokra használni diplomáciai tárgyalásait.

Szájer a kormányfő Angela Merkel német kancellárral folytatott tárgyalásai kapcsán azt hangsúlyozta: a nemzetközi diplomáciában meglehetősen ritka és szokatlan, hogy egy baráti országgal folytatott megbeszélés után az egyik fél hivatalosan cáfolja azt, amit a másik a tárgyalásokról kommunikál. Emlékeztetett arra, hogy a német kancellária sajtója udvarias formában, de cáfolta Gyurcsány Ferencnek azt az állítását, hogy Angela Merkel bátornak nevezte a nyilvánosságra került balatonőszödi beszédet.

Gyurcsány Ferenc hazudott a belföldi közvéleménynek, de úgy tűnik, hogy a határokon sem tudja leállítani a krónikus hazudozást – jegyezte meg Szájer József, aki szerint ugyanakkor nem ez volt az első eset, amikor a kormányfő külföldi tárgyalásairól nem mondott igazat. Példaként hozta a Vatikánnal történt megbeszélést, amely után a Szentszék helyesbítést adott ki, valamint a Bush amerikai elnökkel való tárgyalást, amely után Gyurcsány Ferenc tényként közölte a Táncsics-börtön visszaadásáról született amerikai döntést, holott nem erről volt szó.

A fideszes politikus szerint Gyurcsány Ferenc ezzel a viselkedéssel olyan képet alakít ki Magyarországról, mintha itt egy banánköztársaság lenne, ahol minden következmények nélkül lehet félrevezetni az embereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik