Belföld

Eddig 127 letartóztatás

Vasárnap is folytatódik az előzetes letartóztatási kérelmek elbírálása - tájékoztatott a Fővárosi Bíróság Sajtótitkársága.

Az ügyeletes Pesti Központi Kerületi Bíróságon döntenek az ügyészségi indítványokról, több mint húsz kérelemről – közölték. Vasárnapra virradóra hat személyt állítottak elő a rendőrök a zavargásokkal kapcsolatban.

Tafferner Éva, BRFK helyettes szóvivője hozzátette: közülük három személyt garázdaság miatt fogtak el, őket őrizetbe vették. Két személyt igazolás megtagadása miatt állítottak elő, egy férfit pedig rendzavarás miatt vettek szabálysértési őrizetbe. Utóbbit szombat délben kapták el azt követően, hogy megpróbált verekedést szítani a békés tüntetők között.

Csütörtökön, pénteken és szombaton összesen 141 előzetes letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány érkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróságra és a Budai Központi Kerületi Bíróságra. Ezek közül 127 esetben rendelték el a bíróságok az előzetes letartóztatást. Hat esetben a nyomozási bíró nem adott helyt az indítványoknak, négy esetben lakhelyelhagyási tilalmat, négy esetben pedig házi őrizetet rendelt el.

Az elmúlt napokban az előzetes letartóztatásokat elsősorban hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és azok minősített esetei miatt rendelték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik