Belföld

Dávid: a Fidesz történelmi hibát vétett

A Fidesz történelmi hibát követett el, amikor baloldali liberális múltját feladva nem a modern konzervativizmust, hanem az ideológiamentes populizmust választotta politikája alapjának – írja a Népszabadságban Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke.

Orbán Viktor politikáját egyetlen szempont határozza meg: a hatalom mindenáron való megszerzése, mindeközben az igazság fonalával perzsamacskaként játszadozó Gyurcsány Ferenc olyan megszorító csomagot öntött a választók nyakába, aminek nagy részét azok rögtön el is utasították – írja a Népszabadságban a pártelnök.

Az MDF által kínált új jobboldal alternatívája ezzel szemben arra az időre is gondol, amikor a költségvetés már rendbe jött, továbbá a 2007–2013 között érkező uniós támogatások felhasználásánál a legmagasabb rendű célt nem pusztán a foglalkoztatás növelésében és a versenyképesség javításában látja. Mindezek fényében az MDF következő három évre szóló politikai alternatívája hét pontra épül.

Kisebb, de erős és hatékony államot kell teremtenünk, hatástanulmányokra épülő reformokra van szükség, fel kell gyorsítani a reformokat, és új adórendszert kell kialakítani. Folytatni kell továbbá a privatizációt, megerősített fogyasztóvédelemre van szükség, és új fejezetet kell nyitni a pártok közötti párbeszédben – véli a pártelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik